Idealny sposób na popołudniowy relaks po długim dniu. Kubek gorącego kokosowego kakao, koc i książka. U mnie zazwyczaj królują herbaty, zielone, czarne, czy czerwone lub roiboos. Uwielbiam! Jednak czasami mam ochotę na coś innego.
Do posłodzenia gorzkiego kakao użyłam miodu jednak możesz posłodzić je czym wolisz. Poniżej wrzucam link do postu, w którym pisałam o erytrolu i o tym jak to jest, że w smaku jest słodki, a ma 0 kcal? Przy okazji pod tym linkiem znajdziesz też przepis na kakao z kurkumą, cynamonem i pieprzem cayenne – genialna opcja kiedy przemarznięci wracamy po całym dniu do domu i potrzebujemy mocnego rozgrzania!
AROMATYCZNE KAKAO Z PRZYPRAWAMI
Przypominam też, że od niedawna możesz łatwo pobierać i drukować przepisy 🙂 Wystarczy, że klikniesz żółty przycisk PRINT. Jeśli masz Pinterest to możesz też jednym kliknięciem zapisać przepis na swojej tablicy, na później.
Kokosowe kakao z malinami
1
porcja280
kcalSkładniki
Mleko sojowe – 300 ml
Kakao gorzkie – 3 łyżeczki
Miód – 1 łyżeczka
Maliny świeże lub mrożone – kilka sztuk
wiórki lub chipsy kokosowe – 1 łyżka
Wykonanie
- Do rondelka wlej mleko. Zagotuj.
- Dosyp kakao. Dokładnie wymieszaj.
- Wrzuć maliny i kokos. Znów dobrze wymieszaj. Dosłodź miodem/ ksylitolem/ erytrolem, do smaku.
- Gotowe kakao przelej do kubka.
Uwagi
- Oczywiście mleko sojowe możesz zastąpić innym.